24.07.2020

Введення нової комісії на валютні операції з розрахунково-касового обслуговування

Шановні клієнти Private banking, інформуємо вас, що з 25.08.2020 р. відбудеться введення нової комісії в межах пакетів послуг ТАС-Еліт (приватний), ТАС-Еліт (для виплат), ТАС-Комфорт і Оптимальний. Додатковий платіж в обсязі 2500,00 грн буде нараховано за кожну операцію переказу за перевірку документів, на підставі яких виконуються валютні операції з розрахунково-касового обслуговування в межах е-ліміту НБУ.

Е-ліміт – електронний ліміт операцій клієнта, в рамках якого Національний банк України дозволяє надсилати перекази з метою:

  • інвестицій за кордон (наприклад, купівля акцій іноземних компаній, житлової нерухомості тощо);
  • розміщення коштів на власних рахунках за межами України;
  • виконання зобов’язань перед нерезидентами за договорами страхування життя;
  • надання нерезиденту позики (поворотної фінансової допомоги) в іноземній валюті.

Чинний е-ліміт НБУ дозволяє фізичним особам перераховувати іноземну валюту за кордон на загальну суму, що не перевищує в сукупності 100 000 євро (еквівалент цієї суми в іншій іноземній валюті/гривні за офіційним курсом гривні до іноземних валют, установленим Національним банком на дату здійснення відповідної операції) протягом календарного року.

Даний е-ліміт поширюється на валютні операції фізичних осіб за умови, що ці операції здійснюються фізичними особами для власних потреб і не пов’язані з їх підприємницькою діяльністю.

Щоб перерахувати кошти, клієнти Private banking надають в Банк документи:

  • заяву на видачу е-ліміту встановленого зразка;
  • документи, що свідчать про наявність у фізичної особи доходів у сумі, достатній для здійснення переказу коштів на основі е-ліміту;
  • оригінали чи копії документів, що підтверджують мету здійснення переказу з України (крім випадків переказу коштів на власний рахунок).

Звертайтеся до вашого персонального менеджера, щоб отримати більш детальну інформацію.